zaloguj / zarejestruj
PRZEWIŃ

Da Grasso

Usługi Gastronomia
Da Grasso

LOKALIZACJA Da Grasso Sp. z o.o.
Al. Jana Pawła II 18 lok. 120, 00-116 Warszawa

JEDNOSTKI WŁASNE 1

LICZBA FRANCZYZ 174

Poznaj nas - informacje o systemie franczyzowym

Da Grasso to największa polska franczyzowa sieć pizzerii, obejmująca blisko 180 lokali w 118 miastach. Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna Franczyzobiorcy, który towarzyszy każdemu od momentu podpisania umowy. Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i nowy – ostry, dodawane do każdej pizzy gratis. Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.

Wymagania sieci

Poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników). Przyszły Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 150-350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso, wyposażenie go urządzenia, sprzęt komputerowy, pozostałe wyposażenie punktu gastronomicznego, stroje pracowników i zatowarowanie zgodne z wybranym zakresem menu. Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2. Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralnych części miast. Każda propozycja lokalowa jest przez nas indywidualnie analizowana. Wiemy, że każde miasto ma swoją specyfikę i staramy się do niej dopasować.

Wsparcie dla franczyzobiorcy

Naszych Franczyzobiorców wspieramy przez cały okres współpracy. Ustalamy ofertę, opracowujemy receptury i doskonalimy know-how prowadzenia placówki. Każdemu przedsiębiorcy przekazujemy stale aktualizowany system HACCP. Ponadto, dbamy o atesty produktów i audytujemy potencjalnych partnerów handlowych. Testujemy surowce, obliczamy szczegółowe koszty produkcji dań. We współpracy z profesjonalnymi dostawcami i znanymi producentami zapewniamy dostępność wszelkich produktów i surowców oraz negocjujemy atrakcyjne dla Franczyzobiorców warunki zakupu. Prowadzimy szkolenia pracowników placówek, nie tylko przy otwieraniu lokalu, ale i przez cały okres współpracy. Ponadto, każdemu franczyzobiorcy nieustannie towarzyszy Opiekun Franczyzobiorcy, do którego można zwracać się ze wszystkimi problemami związanymi z prowadzeniem lokalu. Dodatkowo, jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www ( www.dagrasso.pl ) oraz fanpage’em na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie ). Lokalne działania marketingowe Franczyzobiorcy organizują samodzielnie, ale mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów. Franczyzobiorcy mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.

Przewidywana suma inwestycji

Opłata wstępna: 12 000 zł netto Opłata miesięczna: od 1464,10 zł netto (w zależności od wybranych pakietów menu, płatna od drugiego miesiąca) Przystosowanie lokalu: 150-350 tys. w zależności od powierzchni i stanu technicznego lokalu. Powierzchnia lokalu: optymalna 150 m2, minimalna 100 m2 Lokalizacja: miasto pow. 20 tys. mieszkańców

Osoba kontaktowa

Magdalena Piróg
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem